Oikean

HAARUKKAVAUNU

valinta

Haarukkavaunu on varaston työhevonen ja avainasemassa tehokkaassa tavaran siirtelyssä. Witre Manutanilla on laaja valikoima haarukkavaunuja jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja joissa on erilaisia funktioita helpottamaan teidän työtänne.

Mikä Quicklift on?

Quicklift eli pikanostin kuvastaa nostimen nimeä hyvin: lavan nosto sujuu pikanostimella erittäin nopeasti. Pikanostotoiminnolla haarukat ylettyvät lavan alapintaan yhdellä pumppauksella ja toisella pumppauksella lava nousee ilmaan. Laite siirtyy automaattisesti normaaliin nostonopeuteen, kun kuorman paino ylittää 150 kg.

Tarvitaanko sisäänrakennettua vaakaa?

Tämä on erinomainen valinta, kun kuorman paino on saatava tietoon. Witrellä on monta, tarkkuudeltaan erilaista mallia. Valitse, miten tarkka painotieto halutaan.

Onko käyttöympäristö kostea
tai ovatko hygieniavaatimukset korkeat?

s lavanostinta käytetään kosteissa ympäristöissä tai käyttöympäristössä ovat korkeat hygieniavaatimukset, suosittelemme BT:n galvanoituja tai ruostumattomia tai lavanostimia. Ruostumaton lavanostin kestää äärimmäisen kovia käyttöolosuhteita, esimerkiksi suolavettä sisältäviä ympäristöjä.

Mikä haarukan pituus?

Tavallisin pituus on 1150 mm. Tällaisella vaunulla voidaan käsitellä EUR-lavoja vaivattomasti sekä lyhyeltä että pitkältä sivulta. Lyhyempiä haarukoita käytetään ahtaissa tiloissa tai kun lavaa halutaan käsitellä pitkältä sivulta. Jos lavaa käsitellään lyhyeltä sivulta, käyttö 910 mm haarukoilla voi olla epävakaata.

Millaiset pyörät valitsisin?

Yksinkertaiset pyörät sopivat parhaiten kevyiden kuormien käsittelyyn, tasaiselle lattialle tai kun lavoja joudutaan käsittelemään pitkältä sivulta.

Telipyöriä suositellaan raskaille kuormille tai hieman epätasaisille alustoille, esimerkiksi auton lavoille tai lattioille, joilla on hiekkaa, kynnyksiä ja ramppeja.

Nailonpyörät pyörivät kovalla lattialla helposti. Ne ovat paras ratkaisu raskaiden kuormien käsittelyyn.

Polyuretaani on nailoniin verrattuna pehmeämpää ja ääneltään vaimeampaa ja lisäksi korkealaatuisempaa. Se on parempi valinta, kun kuormia kuljetetaan epätasaisilla lattioilla ja autojen lavoilla.

Vaunun kärjen alla on hyvä olla ohjauspyörä, jos lavoja joudutaan usein käsittelemään pitkältä sivulta tai vaunu joudutaan työntämään poikittain lavan jalasten yli.