Oikean TOIMISTOTUOLIN valinta

Witre Manutanilla on laaja valikoima toimistotuoleja kaikenlaisiin tarpeisiin.

Tiedämme, että parhaimman vaihtoehdon valinta suuresta tarjonnasta voi olla vaikeaa.

Mieti ensin, kuinka paljon päivässä istut ja mitä ergonomisia vaatimuksia siihen liittyy.

Jos olet paljon liikkeellä ja istut tietokoneen ääressä vain lyhyitä jaksoja, yksinkertaisempi ja edullisempi toimistotuoli voi hyvinkin riittää.

Jos kuitenkin istut paikallasi koko päivän, tuolissa on oltava toimintoja, jotka mahdollistavat työasennon vaihtelun ergonomiasta ja kehon hyvinvoinnista tinkimättä. Seuraavat neuvot auttavat varmistamaan mukavan ja tehokkaan työskentelyn kaikkina päivinä.

kontorsstolar
ikon-permanentkontakt

Pysyväiskosketus

Istuin pysyy paikallaan, mutta selkänoja mukailee liikkeittäsi. Voidaan useimmiten lukita eri asentoihin. Hyvä toiminto, joka ei estä liikkumista.

ikon-svankstod

Ristiselän tuki

Monissa tuoleissa lantiota tuetaan selkänojan muotoilulla, mutta tällä merkinnällä varustetuissa tuoleissa on säädettävä lantiotuki, jonka avulla alaselälle saadaan ylimääräistä tukea juuri käyttäjän lantion korkeudelle.

ikon-sittdjup

Istuinsyvyys

Tarkoittaa, että istuinsyvyys voidaan säätää reisiesi pituuden mukaan. Säätö voidaan tehdä joko työntämällä istuinta eteen tai taakse selkänojasta riippumatta tai siirtämällä selkänojaa eteen tai taakse istuimesta riippumatta. Ohjearvona voidaan pitää, että istuessasi kunnolla selkänojaan nojaten kämmenen tai 4 sormea tulisi mahtua tuolin etureunan ja sääresi väliin. Hyvä toiminto istuma-asennon löytämiseksi.

ikon-sittlutning

Istuinkallistus

Tarkoittaa, että tuolin istuinta voidaan kääntää alaspäin, jolloin lantion kulmasta saadaan avoimempi etenkin silloin, kun nojaudut kirjoituspöydän päälle. Hyvä toiminto, jos istut pitkään eteenpäin nojautuneena.

ikon-ryggstodshojd

Selän korkeus

Mahdollistaa selkänojan säätämisen niin, että se antaa selälle hyvän tuen selän pituuden mukaan. Tuolissa tulisi aina olla tämä toiminto, jos istut paljon.

ikon-viktjustering

Painon mukainen säätö

Jousituksen portaattomalla säädöllä selkänojan liikejäykkyys voidaan säätää käyttäjän painon, koon ja henkilökohtaisen mieltymyksen mukaiseksi.

ikon-synkronteknik

Synkrontekniikka

Mahdollistaa entistä joustavamman istumisen. Istuin ja selkänoja toimivat itsenäisesti. Selällesi on jatkuva tuki, mutta silti voit muuttaa istuma-asentoasi tuolista nousematta. Mukavan rentouttava toiminto. Toiminto sinulle, jolle tuoli on miltei koti.

ikon-sittid-8h

Käyttöaikasuositus

Useimmissa tapauksissa käytetty tekniikka ja ergonomiset lisävarusteet tukevat istumista tietyn ajan niin, etteivät kehonosat kuormitu liikaa. Valinnan helpottamiseksi ilmoitamme tuotteille käyttöaikasuosituksen.

Istu lähellä pöytää, kädet pöydänkannella leväten.

Istu hartiat rentoina ja varmista, että käsinojat ovat lähellä kehoa, suoraan kyynärpäiden alla.

Säädä istumakorkeus siten, että käsivarret ovat samassa linjassa selän kanssa ja kyynärpäät asettuvat 90 asteen kulmaan.

Istu selkä suorassa: älä kumarru eteenpäin tai vajoa taaksepäin. Ylä- ja alaselän tulee tukeutua selkänojaan luonnollisesti kaartuen.

Säädä istuimen syvyys sellaiseksi, että polvitaipeesi asettuvat istuimen etureunaan.

Jos istut korkealla, hanki tuoli, jossa on jalkatuki.